Sushi bowl med marinerad lax

Här kommer min variant på en enkel sushi bowl som passar bra till lunch.  Sushi bowl kan varieras med räkor, lax, tonfisk eller göras helt vegetariskt om så önskas.

4 portioner
125 gram sushiris
2 msk mirin

4 dl ärtor
2 avokado
Furikake
2 morötter
2 vårlök
400 gram lax
2 msk japansk ljus soja
1 tsk farinsocker
Ingefära
Juice av en 1/2 lime

Skölj och tillaga sushiriset enligt anvisning på förpackningen. Häll ut riset i en vid bunke när det är klart. Blanda mirin med sushiriset. Låt svalna något och lägg över en fuktig handduk.

Skala ingefäran och riv fint. Blanda soja, farinsocker, den rivna ingefära och juicen från en halv lime. Skär laxen i bitar. Blanda laxen med marinaden. Låt stå medans du gör vid grönsakerna. Dela avokadon i fina skivor. Skala morötterna och skär långa strimlor med grönsaksskalare. Skiva vårlök i tunna skivor.

Lägg upp riset i skålar. Toppa med avokado, morötter, ärtor och vårlök. Låt laxen rinna av lite från marinaden och lägg på riset. Toppa med furikake. Itadakimasu!

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *